پاکستان اولین کشور منطقه در مسیر معرفی واکسن حصبه

پروفسور دکتر سردار محمد ال فرید ظفر، مدیر موسسه تحصیلات تکمیلی پزشکی، گفت که پاکستان به اولین کشور در منطقه تبدیل شده است که واکسن حصبه را مطابق با دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی معرفی کرده است.
واکسن مقرون به صرفه‌ترین روش برای مقابله با حصبه می باشد. به نحوی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، نوعی واکسن حصبه موسوم به TCV در برنامه واکسیناسیون کودکان گنجانده شده است.
Pakistan becomes first country to introduce new typhoid vaccine
حصبه (تب روده یا تب تیفوئید) بیماری خطرناک و گاهی اوقات کشنده است که از نوعی باکتری موسوم به Salmonella Typhi ناشی می‌شود. هر سال بیش از ۱۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که از طریق آب و غذای آلوده گسترش پیدا می‌کند. واکسن TCV به تازگی مورد تایید سازمان جهانی بهداشت (WHO) قرار گرفته است یک عامل موثر در کنترل این بیمار می باشد.

کمپین ایمن سازی از طریق تزریق واکسن حصبه از 1 تا 15 فوریه

مدیر موسسه تحصیلات تکمیلی پزشکی پروفسور دکتر سردار محمد ال فرید ظفر گفت: که 100 کارمندان بهداشت و درمان آموزش دیده از جمله دانشجویان پرستاری کالج پرستاری، بیمارستان عمومی لاهور در کمپین ایمن سازی حصبه همکاری می کنند. این کمپین با توجه به برنامه تهیه شده توسط وزارت بهداشت پنجاب، از 1 تا 15 فوریه ادامه خواهد یافت.
وی همچنین اظهار داشت: در مرحله اول این کمپین به کودکان تمام خانه های منطقه نیشتر واکسن تزریق می شود. در حالی که سه پیشخوان نیز در بخشهای اورژانس و فضای باز بیمارستان عمومی لاهور ایجاد شده است تا هیچ کودکی از واکسن حصبه محروم نشود.
علاوه بر این، پروفسور آل فرید افزود: کمپینی که توسط وزیر ارشد پنجاب عثمان بزدار و وزیر بهداشت دکتر یاسمین رشید علیه بیماری حصبه در این ایالت راه اندازی شده است، تضمینی برای محافظت از سلامتی نسل جدید می باشد.
Pakistan becomes first country to introduce typhoid conjugate vaccine

قرارگیری واکسن حصبه در برنامه ایمن سازی کودکان در پاکستان

در طول این کمپین، کودکان 9 ماهه تا 15 سال نیز علیه حصبه واکسینه می شوند. به نحوی که از سال آینده واکسن حصبه در برنامه ایمن سازی کودکان قرار می گیرد.
پروفسور آل فرید تاکید کرد که برای پاکسازی پاکستان از بیماری ها، افزایش آگاهی عمومی در مورد بهداشت عمومی ضروری است تا افراد بتوانند از کمپین واکسیناسیون علیه بیماری های مختلف در سطح دولت استفاده کامل کنند.
وی از دانشمندان، اصحاب رسانه، سازمانهای اجتماعی و پرسنل پزشکی خواست تا نقش شایسته خود را در واکسیناسیون علیه حصبه و محافظت از کودکان در برابر بیماریهایی مانند فلج اطفال ایفا کنند تا چنین مبارزاتی به موفقیت به سرانجام برسد.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *